יתאפשר לקבל ייעוץ אישי על פי בחירה מראש (בזמן הרישום) בתחומים:
דיור
לפרטים נוספים על ייעוץ בנושא דיור
אריקכהן M.S.W, מנהל תחום דיור והוסטלים
תחום הדיור בעמותת אנוש מעניק מגוון שירותי ליווי שיקומי בדיור לאנשים עם מוגבלות נפשית, המסופקים מכוח חוק שיקום נכי נפש בקהילה, התש”ס-2000.
עמותת אנוש הייתה בין החלוצים לספק שירותי ליווי שיקומי בדיור למען המתמודדים עם מוגבלות נפשית. השירותים ניתנים מקרית שמונה עד אילת במגוון דרכים: שירותי הוסטלים/קהילות תומכות , דירות קבוצתיות ודיור עצמאי ובנוסף בשנים האחרונות ניתן דגש לאוכלוסיות ייחודיות כגון: צעירים, צעירות, חרדים, הפרעות אישות ותחלואה כפולה.
הנושא מעסיק אתכם? מוזמנים לייעוץ אישי, בתיאום מראש.
תעסוקה
לפרטים נוספים על ייעוץ בנושא תעסוקה
עופר מלאכי-מנהל תחום תעסוקה, יזמות עסקית ופיתוח עסקי
מרכזי תעסוקה מוגנים
תקציר – מרכזי התעסוקה המוגנים, מסייעים בהקניית מיומנויות תעסוקתיות בסיסיות למתמודדים.
במטרה לפתח יכולות וכישורים להתאקלם בעולם העבודה.
המתמודדים רוכשים התנסות מעשית לצד למידה של נושאים רחבים הקשורים לעולם התעסוקה. קורסי הכשרה לקראת תעסוקה בשוק החופשי
תקציר – קורסי הכשרה לתעסוקה מקנים למתמודדים זכאי סל שיקום, כלים ומיומנויות מקצועיות לפיתוח אישיות עובד סביב נושא מקצועי נבחר. קורסי ההכשרה עוסקים בנושאים מגוונים כגון מטבח, טכנאות אופניים ועוד.
מטרת הקורסים היא לשלב את מקבלי השירות כעובדים מן המניין בשוק החופשי.
תעסוקה נתמכת
תקציר – תעסוקה נתמכת הינה שירות שיקום תעסוקתי, המאפשר לאנשים המתמודדים עם
מגבלה נפשית למצוא עבודה המתאימה לכישוריהם ולרצונם, במקומות עבודה בשוק החופשי. בכך ניתנת להם הזדמנות לקדם יציבות כלכלית ולפתח קריירה אישית.
השירות ניתן תוך שיתוף פעולה ועבודה מתואמת עם גופים ממשלתיים, גופי השמה גדולים ומגוון חברות עסקיות. המתמודדים עובדים במגוון משרות, משולבים ברשתות ארציות גדולות כגון: רשת מלונות דן, הום סנטר, ארומה, יס פלנט, ישראל היום ובבתי עסק קטנים ובינוניים. לדוגמא: מלצרים וטבחים בבתי קפה, עבודה במפעלים, הדרכת מחשבים, השגחה על תלמידים בזמן בחינות הבגרות, אורזנים בסופר, מזכירות, עובדי בתי מלון, מטפלים בקשישים ועוד.
תכנית מעוף – ליווי יזמות עסקית תקציר – שירות המספק ליווי עסקי ושיקומי למתמודדים בעלי זיקה ורצון להפוך לעצמאיים. השירות ניתן באמצעות שילוב בין ליווי של מאמנים עסקיים מהמגזר העסקי, ייעוץ עסקי, קורסי הכשרה להקמת עסקים עצמאיים וליווי שיקומי של מתאמת טיפול.
הנושא מעסיק אתכם? מוזמנים לייעוץ אישי, בתיאום מראש.
צעירים
לפרטים נוספים על ייעוץ בנושא צעירים
איילת גנאור יצחק,M.S.W
מנהלת תחום תעסוקה בשוק החופשי ותחום צעירים
צעירים (12-30) המתמודדים עם בעיות/ מחלות נפש זקוקים לשירותים ומענים השונים מהאוכלוסייה המבוגרת.
עמותת אנוש רואה במתן התייחסות מקצועית לצעירים ועיסוק במניעה והתערבות מוקדמת, את אחד מאבני היסוד שלה. תחום הצעירים נמצא בהתפתחות במטרה לפתוח ידע, שירותים ושיטות עבודה מותאמות לאוכלוסייה הצעירה שיסייעו להם לחזור למסלול חייהם.
הנושא מעסיק אתכם? מוזמנים לייעוץ אישי, בתיאום מראש.
תחלואה כפולה
לפרטים נוספים על ייעוץ בנושא תחלואה כפולה
דנית רז MSW, אחראיתפיתוח תחום תחלואה כפולה
עמותת אנוש מפתחת בשנתיים האחרונות תכנית שיקום ייחודית אשר מספקת מענים שיקומיים הן בנושא הנפשי והן בתחום ההתמכרויות. הוכח שהטיפול המשולב (integrated) בו זמנית בשתי המחלות, באותה המסגרת, הוא היעיל ביותר לאוכלוסייה זו. התכנית כוללת:
מענה של דיור שיקומי בקהילה המתמקד בצרכיו הייחודיים של המתמודד באשר לשימוש/התמכרות בחומרים, תוך יצירת מסגרת חברתית מכילה ותומכת בעלת גבולות וחוקים ברורים ובמקביל, מתן מענה לצרכים השיקומיים הנובעים מההתמודדות ומניהול מחלת הנפש.
יצירת מענה של תמיכה וייעוץ ייחודיים למשפחות המתמודדים אשר הינם מוגדרים תחלואה כפולה.
הנושא מעסיק אתכם? מוזמנים לייעוץ אישי, בתיאום מראש.
חברה
לפרטים נוספים על ייעוץ בנושא חברה
שירה אלמושנינו, מנהלת שטח ארצית – “בשותף”
השרות החברתי של העמותה מציע לכל משתתף רצף ומגוון של הזדמנויות להחלמה והעצמה אישית, דרך פיתוח וחיזוק מיומנויות חברתיות, הרחבה וניצול שעות הפנאי והגברת ההשתתפות הקהילתית-קבוצתית. אנו מציעים פעילות במרחב הפיזי של המרכז החברתי ומחוצה לו, באינטראקציה קבוצתית הומוגנית או משולבת, פעילויות בנושא פנאי והעשרה ופעילויות המכוונות להתפתחות אישית. אנו שמים דגש על מגוון עשיר, הנאה, בחירה ויצירת שינוי משמעותי תוך ביסוס תחושת הביטחון ושיפור היכולות החברתיות. בין התכנים שאנו מציעים: קבוצות תהליכיות, קבוצות מנהיגות, חוגים, העשרה, בילויים, נופשים ועוד!
הנושא מעסיק אתכם? מוזמנים לייעוץ אישי, בתיאום מראש.
קופות חולים
לפרטים נוספים על ייעוץ בנושא קופות חולים
הרפורמה בבריאות הנפש העבירה לקופות החולים את האחריות על אספקת שירותי בריאות הנפש. בייעוץ יינתן מידע על תנאי הזכאות לקבלת טיפולים נפשיים, תהליך המימוש והאפשרויות הטיפוליות המוצעות כיום במסגרת הקופות והמרפאות השונות.
הנושא מעסיק אתכם? מוזמנים לייעוץ אישי, בתיאום מראש.
ביטוח לאומי
לפרטים נוספים על ייעוץ בנושא ביטוח לאומי
ניתן לקבל הכרה בנכות נפשית באמצעות תביעה לקבלת קצבת נכות במסגרת הבטוח הלאומי. במסגרת הייעוץ יינתן מידע על דרגות נכות שונות ומשמעותן, תהליך הפנייה לקבלת קצבה, וועדות רפואיות ומסלולי שיקום הניתנים על ידי הבטוח הלאומי.
הנושא מעסיק אתכם? מוזמנים לייעוץ אישי, בתיאום מראש.
שרותי סל שיקום
לפרטים נוספים על ייעוץ בנושא שרותי סל שיקום
שירותי סל השיקום לנפגעי נפש ניתנים מתוקף חוק שיקום נכי נפש בקהילה ונמצאים בתחום משרד הבריאות. במסגרת הייעוץ תוכלו לקבל מידע על קריטריונים לזכאות, תהליך מימוש הזכויות וסוגי השירותים המוצעים לזכאים ולבני משפחותיהם.
הנושא מעסיק אתכם? מוזמנים לייעוץ אישי, בתיאום מראש.
11:00-11:30ברכות:
ד”ר טל ברגמן – ראש האגף לבריאות הנפש, משרד הבריאות
גב’ רונית דודאי – ממונת שיקום ארצית, משרד הבריאות
גב’ דינה ברק – מנהלת תחום בכירה בתחום משפחות, תיאום טיפול ופניות הציבור, משרד הבריאות
ד”ר הלה הדס – מנכ”לית עמותת אנוש
נציג משפחות
11:30-12:30 רוחות של שינוי – עבר, הווה ועתיד בבריאות הנפש
ד”ר לורה שרוני – סגנית מנהלת בית חולים מזור.
ההרצאה תעסוק במגמות ובהתפתחויות בתחום בריאות הנפש סביב סוגיות שונות כגון: חווית אשפוז, טיפול תרופתי, מרפאות חדשות, שיקום, מניעה ועוד.
12:30-13:30הורים אחים ובני משפחה של מתמודדים- שותפים לתקווה, נבדלים בדרך אליה.
מופע מקורי ורב תחומי המשלב לכדי מופע אחד את כל מגמות האמנות בכנפיים: תיאטרון, קולנוע, מוסיקה, כתיבה ואמנות פלסטית. בביצוע אמנים המתמודדים עם פגיעה נפשית
17:30-19:30 לב אל לב – מפגש קבוצתי בהנחייה של עובד משפחות ובן משפחה
כנס משפחות מהווה הזדמנות למפגש עוצמתי עם בני משפחה אחרים. המפגש, בקבוצות קטנות, יאפשר הכרות קרובה יותר עם בני משפחה אחרים, מקום לשיתוף, ונטילציה, עיבוד תכנים שנשמעו בהרצאות ובפעילויות השונות.
19:30-20:30ארוחת ערב
21:00 ערב שמח – שירה בציבור עם בובי זמר
יום ה’, כ”ד בסיוון, 07.06.18
07:00-09:00ארוחת בוקר, פעילות גופנית והחזרת מפתחות לחדרים
09:30-10:30ביום שהמיניות עצרה – מיניות אינטימית לצד חולי
1. רק מילה טובה או שתיים – השפעתה של תקשורת מקדמת על היחסים ועל מצבו של בן משפחה מתמודד
רותי רוזן – עו”ס, מטפלת משפחתית מוסמכת, צוות הדרכה מילם.
שלומית קורן – עו”ס, מתמחה בטיפול משפחתי, צוות הדרכה מילם.
לפרטים נוספים על רק מילה טובה או שתיים
התקשורת במשפחה בה אחד מחבריה מתמודד עם פגיעה נפשית עשויה לשנות פניה ולזמן אתגרים רבים. במפגש ייחשפו המשתתפים למודל של תקשורת מקדמת תוך תרגול והתנסות.
2. בין משפטי למשפחתי – זווית משפטית לדילמות משפחתיות הנוגעות לטיפול בבן משפחה מתמודד
בהנחיית היועצים המשפטיים של מילם וצוות משפחות.
לפרטים נוספים על בין משפוח למשפחתי
ההרצאה תעסוק בסוגיות משפחתיות הכרוכות בטיפול בבן משפחה מתמודד כפי שהן באות לידי ביטוי מנקודת מבט משפטית. במסגרת המושב יציגו צמדים של צוות מילם, כל צמד שיציג יהיה עו”ד ומטפל ממרכז מילם, כל צמד יציג תיאור מקרה וידגים דרכו את השילוב בין הטיפול לייעוץ המשפטי והמענה הייחודי הניתן במילם המשלב בין השניים.
3. בואו נדבר על זה – נפרדות
שימרי – עמיתה מומחית ויסמין – בת משפחה מומחית מניסיון ממילם כרמיאל, משתפות מתוך ניסיונן האישי בהתמודדות ותהליך החלמה סביב
נושא נפרדות.
בואו נדברעל זה
נפרדות היא נושא המעסיק אותנו כבני אדם בשלבי החיים השונים ובמיוחד סביב משבר נפשי במשפחה. כיצד ובאיזה אופן אפשר להיות בשביל ולתמוך בבני משפחתנו ועדיין מהצד במסע ההתמודדות. מפגש של שיח פתוח המאפשר לשתף, ללמוד מניסיונם של אחרים ולהרחיב את נקודות המבט, שלנו ושל המתמודדים.
4. לחיות את הרגע – קשיבות (מיינדפולנס)
טלי דגן – עובדת משפחות מילם תל אביב.
נועה הירשברג – עובדת משפחות ובת משפחה מומחית מנסיון, מילם ירושלים.
לפרטים נוספים על לחיות את הרגע
קשיבות היא היכולת להיות נוכח ומודע לחיינו היום. העבר מאחורינו, העתיד לא כאן ולכן אנו שואפים להרגיש ולחוות את ההווה. מחקרים הוכיחו כי קשיבות מפחיתה מתחים ולחץ, נתנסה ו”נטעם”.
ד”ר עינת דוד – פסיכולוגית קלינית, מרפאת ילד ונוער בביה”ח זיו בצפת.
לפרטים נוספים על הפרעות אישיות
הפרעות אישיות על סוגיהן השונים מלוות אנשים רבים לאורך חייהם, מתוות את אופן ההסתכלות על העצמי ועל העולם ומכאן בעלות השפעה ניכרת על אורח החיים, יכולת התפקוד והיחסים הבין אישיים. במפגש נבין מהי הפרעת אישיות, נתבונן על החיים עם הפרעות האישיות הנפוצות ביותר ונדבר על האופנים הם ניתן לסייע לאדם הסובל ממנה ולבני המשפחה המתמודדים עם השלכותיה.
6. אורח חיים בריא – נפש בריאה בגוף בריא
ירון נובל, מתמודד ומאמן פעילות גופנית מותאמת לבריאות הנפש.
תמר סדן לקס, עו”ס מומחית בריאות הנפש וסמנכ”לית עמותת אנוש.
לפרטים נוספים על האורח חיים בריא
המושב יעסוק בצורך לצמצום הפער בצריכת שירותי בריאות כללית, ניהול אורח חיים בריא והאפשרויות הקיימות כיום בתחום הזה במערך השיקום.
7. לא שומר בבטן – שיחה בגובה העיניים על שיקום ומקומן של המשפחות בתהליך
סיפור אישי מאת אודי פרבר, נשוי באושר ואב לשני ילדים, מרצה ומלווה תהליכי שחרור מחוויות טראומטיות בשיטת SE.
לפרטים נוספים על לא שומר בבטן
ההרצאה מעניקה הצצה לעולמו של נער מתבגר, אשר נאבק להתמודד עם השקיעה הכואבת של אמו למצולות משבר נפשי עמוק. נהיה שם לצדו של הנער כאשר אביו עוזב והוא נותר לבדו אל מול השינויים המבעיתים המופיעים באמו. נחווה את הזעם המשתלט לנוכח אוזלת היד של המערכת ואת חוסר האונים בעודו מנסה ללא הועיל לנער מעליה את הפגיעה. נברח אתו הרחק מעבר לאוקיאנוס ונגלה כיצד הצליח אותו הנער למצוא את הכוחות להיפתח מחדש אל העולם, ללמוד מחדש, להרגיש ולחזור הביתה אל משפחתו במסע של החלמה ושל תיקון.
8. יש לכם את הכוח לעזור – טיפולים תרופתיים במחלת הסכיזופרניה והדינמיקה של המשולש הטיפולי
ד”ר זאב וינר, פסיכיאטר ורופא משפחה.
לפרטים נוספים על יש לכם את הכוח לעזור
בני משפחה עסוקים בשאלות רבות סביב סוגיית ההתמודדות עם הטיפול התרופתי במחלת הסכיזופרניה. בהרצאה יינתן מידע על מהלך המחלה, הגורמים והסימפטומים. בנוסף תערך סקירה של החידושים שנעשו עם השנים בתחום הטיפול התרופתי תוך התייחסות להיבטים של היענות לטיפול, תופעות לוואי ועוד.
12:30-13:30 ארוחת צהריים
13:30-15:00 יחד לב אל לב – מפגש קבוצתי בהנחיה משותפת של עובד משפחות ובן משפחה
כנס משפחות מהווה הזדמנות למפגש עוצמתי עם בני משפחה אחרים. המפגש, בקבוצות קטנות, יאפשר הכרות קרובה יותר עם בני משפחה אחרים, מקום לשיתוף, וונטילציה, עיבוד תכנים שנשמעו בהרצאות ובפעילויות השונות.
15:00-15:30הפסקת קפה ועוגה
15:30-16:30 זריקת אנרגיה לחיים – מופע סיום עם ‘ד”ר התלהבות’
ערן שחר, מדען התלהבות, חוקר ומרצה.
16:30-17:00סיכום הכנס ופיזור
ועדת היגוי הכנס
יו”ר ועדת היגוי ומנחת הכנס-עו”ס סילביה אזולאי, מנהלת תחום משפחות, עמותת אנוש.