ייעוץ משפטי למשפחות מתמודדים עם מגבלה נפשית
כחלק ממערך התמיכה במשפחות המטפלות בבן משפחה המתמודד עם מחלה נפשית, מרכזי מילם מעמידים לרשות המשפחות את האפשרות לשתי פגישות ייעוץ משפטי עם עורך דין. השירות ניתן ללא עלות במרכזי מילם.
מי זכאי?
בן משפחה כגון הורה , בן זוג, אח/ אחות , סבים וסבתות המתמודדים עם מחלה נפשית של אחד מבני המשפחה.
שירות הייעוץ המשפטי ניתן על ידי עורך דין והוא מוגבל לשתי פגישות ייעוץ בשנה לכל משפחה.
השירותים ניתנים ללא תשלום וללא צורך בהכרה של המתמודד בביטוח לאומי או סל שיקום.
כיצד יתרום הייעוץ המשפטי לטיפול בבן משפחתך המתמודד עם מחלה נפשית?
כמי שמטפל בבן משפחה המתמודד עם מחלה נפשית אתה ניצב בפני סיטואציות משפחתיות הקשורות ביחסים שלך עם המתמודד, בתמיכה וליווי של ענייניו הרפואיים והכספיים, הגנה על צרכיו ומיצוי זכויותיו ותיווך בינו לבין צדדים שלישיים.
בכל אלה אתה בן המשפחה ניצב במתח בין שמירה על מקומך כבן משפחה, כהורה, כבן זוג, כאח לבין מטפל ומשגיח. לעיתים מתח זה וסיטואציות שונות אליהן נקלע המתמודד מעלים שאלות משפטיות. שאלות משפטיות אלה מתבטאות הלכה למעשה באתגרים שונים ומגוונים כגון: טיפול בחובות, היקף אחריותו של המתמודד על מעשיו והשלכותיהם, אפוטרופסות, שיתוף פעולה עם מטפלים רפואיים ומקצועיים שונים, שימור יחסים בתוך המשפחה, לצד אלה, עולים לא פעם אתגרים שונים: קיום הרצון האוטונומי של המתמודד, שמירה על שקט ורווחת חיים בבית, מציאת האיזונים הראויים וכיו”ב. ולצד כל אלה, שאלת השאלות: מי יוכל להמשיך הטיפול אחריי.
באילו נושאים ינתן הייעוץ המשפטי?
הייעוץ המשפטי ניתן בכל הנוגע לזכויות של בן המשפחה המטפל, כשרות משפטית ואפוטרופסות, תמיכה בקבלת החלטות, צוואות וירושות ותכנון עתידי להמשך טיפול במקרה של הורים זקנים המטפלים בן משפחה מתמודד עם מחלה נפשית. כמו כן הייעוץ המשפטי ניתן בעניינים בהם בן המשפחה מסייע למתמודד בטיפול בחובות, גירושין, עניינים פליליים ועוד.
השירות כולל מתן מידע וייעוץ ואינו כולל ייצוג בבתי משפט.
כיצד ניתן לקבל את השירות?
כדי לקבוע פגישה לייעוץ משפטי יש לתאם פגישה עם מזכירות מילם בסניף הקרוב אל מקום מגוריך.